5 съвета за повече устойчивост в банята

5 съвета за повече устойчивост в банята

Красота в хармония с околната среда.

Устойчивостта става все по-важна и, особено при продуктите за грижа. Ето нашите 5 съвета за по-голяма устойчивост в банята, стъпка по стъпка за по-екологичен начин на живот.

1. Без пластмасови опаковки!

Нека започнем с класиката и да намалим пластмасовите опаковки във вашата баня! За щастие има все повече марки, които разчитат на устойчиви опаковки, направени от захарна тръстика, стъкло или други рециклируеми материали. В момента бамбукът също е много популярен, тъй като е едно от най-бързо растящите растения на земята.

В Cosmeterie, разбира се, ние също правим нужното по отношение на опаковките и използваме само 100% биоразградим пълнеж и кутии, изработени от чист картон.

2. Многократни продукти

Може би кошчето ви се пълни с продукти за еднократна употреба като памучни тампони, клечки за уши и тампони много бързо? На много продукти за еднократна употреба вече има супер устойчиви алтернативи, които не само щадят портфейла ви в дългосрочен план, но и околната среда. Какво ще кажете например за памучни тампони от микрофибър?

Съвет на Cosmeterie: Перящите се почистващи тампони от органичен памук от Pure Skin Food предлагат чудесна алтернатива на конвенционалните памучни тампони за многократна употреба. Друг плюс: Текстилът се произвежда честно в интегрирана работилница в Перу, където глухи жени се обучават като шивачки.

3. Твърдо, вместо течно

Шампоан, балсам, душ гел - от тях остават много пластмасови бутилки. Техните твърди аналози са много по-екологични. Например твърдият шампоан за коса или сапунът за коса не съдържат вода и консерванти и са без пластмасови опаковки. Освен това спестявате място в банята си с тях!

Съвет на Cosmeterie: Твърдият шампоан Hibiskiss от Foamie прави увредената коса копринено мека и се предлага в опаковка без пластмаса!

4. Грижа за зъбите

Конвенционалните четки за зъби са изработени от пластмаса и нефт, което за съжаление ги прави неекологични. Четки, направени от бамбук, са особено устойчиви, те са предимно вегански, компостируеми и екологични. Между другото, таблетките за паста за зъби в опаковки без пластмаса са чудесна алтернатива на пастата за зъби.

Съвет на Cosmeterie: С All Natural Oral Care Kit натурална грижа за устната кухина от Stop The Water! съдържа всичко необходимо за екологична грижа за зъбите.

5. Fair Beauty

Има няколко определения за Fair Trade, които първоначално могат да бъдат объркващи. В този случай говорим за естествена козметика от справедлива търговия. Екстрактите Fair Trade трябва да бъдат получени от екологично, спестяващо ресурси земеделие и да подкрепят тяхното устойчиво развитие. Освен това условията на работа на плантациите, сертифицирани по Fair Trade, са значително по-добри и често се подкрепят благотворителните проекти на място. За да познаете в бъдеще продуктите Fair Trade, обърнете внимание на логото на гърба на продуктите за грижа.