Лосион, крем или мехлем - каква е разликата?

Лосион, крем или мехлем - каква е разликата?

Това е съставът на смесите!

Всеки ден използваме козметични продукти, за да поддържаме кожата си здрава и красива, било то лосиони, кремове или мехлеми. Всички те са смеси от вода, масло и емулгатор, който прави сместа от двете вещества възможна. Резултатът е емулсия, която се диференцира в зависимост от дозата на вода и масло. Говори се или за емулсия вода-в-масло (W / O) или за масло-във-вода (O / W). Но кое от тях е правилната грижа за вашата кожа сега?

Лосиони - Лесно нанасяне

Лосионите се плъзгат особено гладко по кожата, обикновено са изключително икономични и се грижат за кожата в дългосрочен план. Това е емулсия масло във вода и съдържанието на вода в лосионите е по-високо от това в кремовете или мехлемите. Това улеснява разнасянето, което прави сместа особено подходяща за големи площи. Лосионите за тяло осигуряват на кожата ви достатъчно влага, витамини и хранителни вещества, за да я поддържа здрава и еластична. Тъй като съдържанието на масло не е толкова високо, лосионите бързо се абсорбират и оставят приятно чуство върху кожата.

Съвет на Cosmeterie: Лосионите са много подходящи за нормален тип кожа без никакви проблеми, при суха кожа трябва да обърнете внимание на по-високо съдържание на масло.

Кремове - Богата хидратация

По принцип кремовете съдържат повече вода, отколкото масло и очевидно са класиката за всяка тоалетка. Вашата цел е да снабдите кожата си с много влага и да е лесно за нанасяне. В зависимост от вашите нужди, съотношението на масло и вода се различава, така че кремовете имат освежаващ, регулиращ или овлажняващ ефект. Кремовете са обогатени с различни съставки за различен тип кожа и нужди.

Съвет на Cosmeterie: За мазна или комбинирана кожа е препоръчително да използвате кремове на водна основа, защото те почти не омазняват и въпреки това осигуряват хидратация. Ако сте склонни да имате чувствителна кожа, можете да използвате кремове с малко или никакъв аромат, за да не дразните излишно кожата си. Ако сте склонни към суха кожа, можете да използвате по-мазен крем с по-високо съдържание на масло, за да се грижите за нея.

Мехлеми - Богато омазняване

Мехлемите са емулсии вода в масло и по този начин имат по-мазен ефект. Тяхната цел е да защитят кожата ви и да съхраняват влагата. Съществуват и така наречените мазни мехлеми, които изобщо не съдържат вода и напълно покриват кожата, за да я защитят особено интензивно.

Съвет на Cosmeterie: Можете да използвате мехлеми при суха кожа, тъй като високото съдържание на мазнини предотвратява по-нататъшно изсушаване.


Следвайте Cosmeterie в социалните мрежи и не пропускайте новини или оферти!