Грижа за косата: Всичко се свежда до съставки!

Грижа за косата: Всичко се свежда до съставки!

Основите и рутинните процедури за грижа за косата трябва да съответстват на текущия сезон, за да я предпазят от външни фактори като променливи температури и сухо отопление на закрито. Тези външни елементи водят до много сухи, подобни на слама кичури. Често и пърхотът присъства през по-студените месеци на годината. За да се грижим ефективно за косата си, предлагаме да използвате хидратиращ шампоан, интензивно поддържащ балсам, да използвате редовно маски за коса и да включвате например ядки от кайсии или бадемови масла за допълнителна грижа за косата.

От особено значение са съставките, които се намират във формулите на продуктите за грижа за косата. Уверете се, че всички те са без силикони. Силиконите обгръщат всеки кичур, образувайки филм, който не позволява на другите продукти да проникнат в косата. Предлагаме ви да изберете по-натурални алтернативи, съдържащи висококачествени съставки.

Съвет:

За блестяща коса - след почистване с шампоан и балсам, подложете косата на последно изплакване със студена вода. По този начин косменият фоликул се запечатва, което от своя страна увеличава блясъка.