5 съвета за блестящи и здрави зъби

5 съвета за блестящи и здрави зъби

Няколко съвета за ослепителна усмивка

Всички познаваме точно този тип хора - те озаряват стаята с лъчезарната си усмивка и омагьосват всички с усмивката си. Ето и нашите 4 съвета за грижа на зъбите.

1. Съвет за грижа за зъбите: Всичко опира до техниката

Като дете вероятно също сте чували колко важно е да си миете зъбите. Но тук ще поговорим малко повече за техниката. Простата, но ефективна техника наречена още "червено-бяла техника". Тя е доказано ефективна и почиства венците и коронките на зъбите. Често само четката за зъби не е достатъчна за това, поради което експертите препоръчват използването на конец за зъби.

2. Съвет за грижа за зъбите: Направете правилния избор

Не трябва да обръщате внимание само на избора на подходящата паста за зъби, но и на качеството на самата четка за зъби.

Пастата за зъби: Нежно, но цялостно почистване. Уверете се, че вашата паста за зъби съдържа флуорид, тъй като е доказано, че тази съставка предотвратява кариеси.

Четка за зъби: Когато избирате четката си за зъби, обърнете внимание на нейната твърдост. В случай на здрави венци, експертите препоръчват средна твърдост. Идеалната четка за зъби има и малка глава на четката (2-3 cm), за да може да достигне до всички пространства.

3. Съвет за грижа за зъбите: Правилното хранене

Вече знаем, че напитки като кафе или чай могат да оцветят зъбите. Но има и храни, които насърчават точно обратното: силни, бели зъби!

Калций: Още като деца ни даваха чаша мляко, уж за укрепване на костите. А млечните продукти като сирене или кисело мляко са пълни с калций, който укрепва и зъбите ви!

Пълнозърнести продукти: Това звучи странно в началото, но слюнката ни е в състояние да неутрализира киселините и да измие остатъците от храна. Нашата слюнка от своя страна се стимулира от продължителното дъвчене и какво дъвчете по-дълго от хрупкав пълнозърнест хляб!

Ядки: Лешниците или бадемите също са богати на калций, но тук става въпрос за нещо друго. Твърдата консистенция на ядките действа като естествен пилинг за зъбите.

4. Съвет за грижа за зъбите: Дърпане на масло

Издърпването на масло вече не е тайна. Използва се сутрин, с цел детоксикация на устната кухина с висококачествено масло. Предполага се, че маслото премахва токсините от устната лигавица, натрупани през нощта.

5. Съвет за грижа за зъбите: Таблетки за смучене

За да помогнете на вашите зъби, сега може да изпробвате вкусните таблетки за смучене Zahnvital. Те не само ще освежават дъха ви, но и ще осигурят на зъбите и венците ви ценни активни съставки през целия ден. Уверете се, че продуктът съдържа витамин С или витамин D.