Хиалуронова киселина

Хиалуронова киселина

Всичко, което трябва да знаете за оръжието против стареене.

Без бръчки, без признаци на възрастта - оръжието против стареене се нарича хиалурон и обещава подмладен тен, който в идеалния случай ще ви накара да се чувствате на 25 завинаги. Но какво всъщност е хиалуроновата киселина и как действа активната съставка?

Какво е хиалуронова киселина?

Тя е добре известна и ефектите ѝ са прословути, но много малко хора знаят какво всъщност е хиалуроновата киселина. Това всъщност е двойна захар, която е естествен компонент на нашата съединителна тъкан и се среща в междуклетъчните пространства между кожата и ставите ни. Там тя служи като склад за хидратация, тъй като хиалуроновата киселина може да свързва големи количества вода, за да смазва ставите ни.

Как точно действа хиалуроновата киселина?

В нашата кожа хиалуронът действа като воден резервоар и осигурява стегнатост и еластичност. С напредването на възрастта естественото производство на хиалурон в тялото ни намалява и в резултат на това кожата губи своята еластичност и хидратация. Това постепенно създава бръчки и сухи участъци по кожата. Важно е да забавите този процес с правилната грижа и точно тук е ролята на хиалуроновата киселина. Множество несвързани хиалуронови киселини се използват в козметичните продукти и веднага се абсорбират от кожата. Съответно, ежедневната грижа с хиалуронова киселина е от съществено значение, за да се получи значително гладък и здрав тен.

Какви видове хиалуронова киселина има?

Има три вида хиалуронова киселина: късо-, средно- и дълговерижна хиалуронова киселина. Последната има незабавен ефект и снабдява повърхността на кожата с влага, което я кара да действа като защитен щит. Често се обработва под формата на капсули или таблетки и поддържа здравето на кожата ни чрез ежедневна консумация. Късоверижната хиалуронова киселина, от друга страна, прониква дълбоко в слоевете на кожата и постига особено добър ефект против стареене. Използва се най-вече в кремове, серуми и маски, които освежават тена чрез ежедневна употреба.

За кого е подходяща хиалуроновата киселина и какво трябва да се има предвид при нейното използване?

Тъй като хиалуронът е, както вече споменахме, ендогенно вещество, той обикновено може да се използва при всички типове кожа. Нашето естествено производство на хиалуронова киселина намалява над 25-годишна възраст, поради което се препоръчва да включите хиалуроновата киселина във вашата грижа най-късно оттогава, за да забавите процеса на стареене на кожата. Най-добре е да използвате продукт с хиалуронова киселина ежедневно, за да постигнете оптимални резултати и да запазите кожата си здрава в дългосрочен план.


Следвайте Cosmeterie в социалните мрежи и не пропускайте новости в козметиката и нашите оферти!