AHA, BHA, Ретинол: Повече за продуктите на Paula's Choice

AHA, BHA, Ретинол: Повече за продуктите на Paula's Choice

Интервю с Пола Бегун, основателката на Paula's Choice

Неслучайно от няколко години насам продуктите на Paula's Choice са така популярни. Основната цел на серията за грижа за кожата е продуктите да са изключително надеждни и ефективни, но все пак изключително нежни към кожата. Обширната продуктова гама е богата на високоактивни съставки като антиоксиданти и регенериращи кожата съставки със стабилни стойности на pH.

Говорихме с основателката Пола Бегун за личните ѝ преживявания с проблеми с кожата, за историята на основаване на марката и за любимите продукти от Paula's Choice.

Каква е историята на основаването на марката Paula's Choice?

Преди повече от 40 години бях решена да намеря решение на собствените си проблеми с акне и екзема. Започнах страстно да изучавам етикетите на продуктите и характеристиките на кожата. Е, не ми отне много време да осъзная, че не само съм нанасяла продукти с грешни съставки по лицето си, но и че тези съставки всъщност са влошили състоянието на кожата ми.

Оттогава се посветих на изследването и научаването на всичко, свързано с кожата и грижата за кожата и споделянето на тези знания, за да помагам на другите. Не исках никой друг да преживее това на пръв поглед безкрайно разочарование, което е води до загуба на пари и безсилие, само за да разбера какво наистина действа за кожата и може да ѝ помогне.

След като написах няколко бестселъра за продукти за красота и грижа за кожата, получих хиляди запитвания от хора, които са фенове на моите книги, както и от моето семейство и приятели, които ме помолиха да пусна своя собствена линия козметични продукти. Всички те смятаха, че броят на продуктите в магазините за козметика, аптеките и спа центровете е просто прекалено голям, за да се направи избор. Така през 1995 г. най-накрая реших да разработя марката Paula's Choice Skincare. Това беше и е най-вдъхновяващата и изпълваща част от живота ми.

Какво прави козметиката Paula's Choice толкова уникална и иновативна?

През цялата си кариера разчитах на публикации за изследвания на кожата, грижата за кожата и формулировките на продуктите, за да взема решения за това какво наистина действа, когато се използват само безопасни и ефективни съставки. Винаги съм цитирала проучванията на моя уебсайт и статии, за да обясня изследванията, така че хората да разберат какво е важно за кожата им.

Аз също съм една от малкото марки, които отказват да пускат продукти, базирани на тенденции и маркетингови стратегии. Твърде много тенденции в областта не се основават на доказани изследвания и често идват и бързо си отиват. Не можете да имате кожата, която искате, ако следвате подвеждаща или неоснователна информация или вярвате в митовете за красота. Красотата започва с истина и с факти! Моите формули са базирани на изследвания и ще бъдете шокирани да разберете колко често това се игнорира в света на грижата за кожата.

Не давам и никакви обещания, които моите продукти не могат да покрият. Никога не обещаваме твърде много и винаги обясняваме какво продуктите ни могат и какво не могат.

Поради голямото количество изследвания, ние често сме сред първите, които формулират продукти с научно доказана нова съставка или използваме по-висока концентрация на съществуваща съставка. В индустрията сме известни и с това как комбинираме високоефективни съставки за постигане на по-добри резултати. Може би един от по-уникалните аспекти на Paula's Choice е, че никога не използваме опаковки от стъкло за продуктите за лице. Това е така, защото след отваряне на капака на стъклената опаковка прониква въздух и основните съставки намаляват ефективността си, което прави продукта по-малко ефективен от момента на отварянето му.

Друг интересен аспект на Paula's Choice е, че НИКОГА не използваме съставки, които биха могли да раздразнят кожата. Широкото разпространение на дразнещи съставки в продуктите за грижа за кожата винаги ме е шокирало. Това важи особено за съставки като аромати (включително етерични масла), тъй като те винаги са проблем за кожата.

Продуктите на Paula's Choice съобразени ли са с конкретния тип или нужди на кожата?

О да! Фокусът ми винаги е бил върху необходимостта хората да използват продукти, които отговарят на техния тип и нужди на кожата. Като някой, който винаги се е борил с акне и мазна кожа (а сега с вреди от слънце и замърсяване), никога не съм можела да използвам продукти с млечна или кремообразна текстура, без да причинявам повече проблеми. Знаейки това, държах всеки продукт и линия за грижа за кожата, създадени за Paula's Choice, да взема предвид този факт относно типа кожа. Например, за мазна или комбинирана кожа, нашите формули имат напълно течни или стичащи се текстури, докато нашите продукти за суха кожа са склонни да са повече с копринени текстури на лосион или крем.

Подходящи ли са продуктите и за много чувствителен тип кожа?

Да! Една от най-основните характеристики на всички наши формулировки беше и е да използваме съставки, които не са дразнещи, успокояващи са, но същевременно високо ефективни и важни за кожата. Това се отнася за всички типове кожа, а не само за чувствителна кожа, тъй като проучванията показват, че раздразнената кожа винаги е вредна и трябва да се избягва колкото е възможно повече.

Какво мога да направя, за да намеря правилната линия на Paula's Choice за моя тип / нужди на кожата?

На нашите уебсайтове предлагаме различни инструменти, с които клиентите могат да намерят перфектното решение за нуждите си за грижа за кожата: подробни, експертно написани статии с експертни мнения, съставки, които са поставени на фокус и обяснени, рутинна грижа и др. Група експерти по грижа за кожата в обслужването на клиентите са на линия чрез чат, телефон или имейл, за да предложат своя опит и подкрепа.

И не на последно място: кои продукти са твоите лични фаворити?

Имам много любими, но тези, които действат чудесно при сложния ми тип кожа и кожни проблеми са следните продукти:

  • 10% Niacinamide Booster
  • SKIN PERFECTING 2% BHA Liquid (не мога да живеят без него!)
  • SKIN BALANCING Oil-Reducing Cleanser
  • RESIST Ultra-Light Super Antioxidant Concentrate Serum
  • MOISTURE BOOST Hydrating Treatment Cream (за врата ми и сухи зони)
  • RESIST Super-Light Wrinkle Defense SPF 30
  • LIP & BODY Treatment Balm (никога не заспивам, преди да нанеса балсама!)
  • RESIST Anti-Aging Eye Cream