Пептиди - защо са толкова ефективни срещу бръчки

Пептиди - защо са толкова ефективни срещу бръчки

Научните изследвания показват многообещаващи резултати при използването на пептиди в грижата за кожата. Те имат отлични свойства против стареене, могат да заздравят кожната бариера и да допринесат за по-младежки вид. В допълнение, пептидите се понасят много добре и затова са подходящи и за чувствителен тип кожа.

Какво представляват пептидите?

Пептидите (като кератин, колаген или еластин) са собствени протеинови градивни елементи на тялото, които се намират в клетките и са част от съединителната тъкан, косата и ноктите. Като сигнално вещество те стимулират процеса на регенерация на кожата. Затова те се считат за отлична съставка против стареене в козметичната индустрия. Клиничните изследвания потвърждават, че пептидите участват в процеси като клетъчен растеж, жизненост на клетките и обновяване на кожата.

С редовна употреба на продукти, съдържащи пептиди, може да се постигне по-стегната, по-млада кожа.

Други ефекти на пептидите

  • Увеличаване на устойчивостта на кожата
  • Успокояващи свойства
  • Подобряване на еластичността на кожата
  • Стимулиране на производството на колаген
  • Минимизиране на фините бръчки
  • Увеличаване на съдържанието на влага в кожата

Продукти с пептиди

Пептиден бустер от Paula's Choice

Пептидният бустер съдържа осем основни пептиди, за да придадете на кожата ви всичко необходимо за сияен, гладък и здрав вид. Бустерът поддържа собствените пептиди на кожата като кератин, колаген и еластин. Благодарение на високоефективната пептидна смес се противодейства на загубата на влага, бръчките и тъмните петна.

De-Stressed Tonic 1.2 от True North

De-Strated Tonic 1.2 почиства, овлажнява и успокоява кожата благодарение на патентования балансиращ комплекс от алое вера. Хиалуроновата киселина осигурява интензивна влага и оставя кожата да се чувства приятна. Основната съставка е Syn-Tacks - комбинация от пептиди, която стимулира клетъчните протеини.

3. Ампули Collagen Management Contour Lift Ampoules от Dr. Temt

Този високо концентриран серум с активни съставки осигурява видим стягащ ефект върху контура на лицето и доставя на кожата висока доза влага. Интензивната формула съдържа пептиди, образуващи колаген и еластин, и хиалуронова киселина, които образуват основните градивни елементи за колагена. Витамин С в комбинация с изграждащ колаген блок помага за удвояване на ефекта на пептидите, предизвикващи колаген и еластин. Интензивната влага от хиалуроновата киселина прави кожата да изглежда гладка и равномерна.

Снимки: Paula's Choice

Следвайте Cosmeterie в социалните мрежи и не пропускайте новостите и промоциите ни!