Une Nuit Nomade - Изключителни парфюми с отличителен аромат

Une Nuit Nomade - Изключителни парфюми с отличителен аромат

Уникални и изключителни формулировки

Буйни дървета с фурми, зелени оазиси, прохладен морски бриз и ароматни цветни букети - основателите на френския нишов парфюмерен лейбъл Une Nuit Nomade, Александра Кубизол и Филип Солас, искаха да уловят това усещане за „арабски нощи. И с трите колекции „Une Nuit à Bali“, „Une Nuit à Montauk“ и „Une Nuit à Oman“, те се справиха доста добре. Всеки един от изключителните парфюми е обонятелно пътешествие в красотата на далечни континенти и в светове от аромати, които са толкова уникални, че си мислите, че никога не сте ги помирисвали досега. Беше ни позволено да зададем на Александра Кубизол и Филип Солас няколко въпроса за техните впечатляващи творения.

Какво отличава творенията на Une Nuit Nomade от мейнстрийм ароматите?

Une Nuit Nomade принадлежи към семейството на дизайнерски парфюми, които са редки парфюми, които не могат да се намерят навсякъде. Ние обичаме да разказваме истории и обръщаме специално внимание на формулирането, качеството и подбора на съставките в нашите парфюми. Ние не се опитваме да задоволим всички, а по-скоро да създаваме фаворити чрез уникалността на нашите аромати и да съблазняваме различна публика.

С кой от ароматите можете да се идентифицирате най-много?

Бих казал Ambre Khandjar. Този парфюм е мощен, кехлибарен на цвят със сладки нотки, които обичам, а кожените му нотки му придават ефект, който особено ми харесва.

Какво означава един парфюм за вас? Какво свързвате с него?

Винаги има връзка с паметта. Това е магията на миризмата, на аромата. Съзнателно или несъзнателно, това напомня за миг на щастие, миризма, която се е оформила в ума ми. И също така е чудесен начин да възстановите личността и настроението си. Това е причината да обичам да променям аромата. Ако трябваше да комбинирам аромата с възприятие, със сигурност щях да говоря за чувственост.

Ако „Jardins de Misfah“ и „Murmure des Dieux“ бяха дрехи, как биха изглеждали те?

"Jardins de Misfah" ще бъде дълга, цветна туника с V-образно деколте, с голям кожен колан и която се движи леко на вятъра. "Murmure des Dieux" би била доста избледняла розова ленена риза, която можете да носите през целия ден - дори на плажа.

Какво е най-голямото предизвикателство, когато се появи нов аромат?

След като парфюмът е избран и завършен, най-трудната стъпка е да го представим на нашите клиенти и да се надяваме, че те имат същото възприятие като нас, че техните усещания ги карат да го обичат.

Има ли ароматни нотки, за които не може да става дума за употреба в ново ароматно творение?

Колкото повече време минава, толкова повече се осмеляваме при създаването на своите творения. Най-важното е, че нашите парфюми остават оригинални, но носещи се. Но всъщност има нотки, с които не се чувстваме добре, като например много плодови, морски и озонови нотки. Но може би утре ще има акорд с тези нотки, който много да ни харесва.

По принцип всеки ли може да носи аромат, който му подхожда, или парфюмът трябва да съответства и на неговата личност?

Парфюмът не е очевиден или лесен избор, тъй като казва много за вас. Но както вече казах, често води до приятно събитие, съзнателно или не. Може да има импулсни покупки според мотото: „Ухае, обичам го, купувам го“. Обикновено отнема време, за да намерите парфюма, който ви подхожда. Аз съм за това да дам време на парфюма да се смеси с потребителя. Трябва да ви подхожда, да е малко като визитка. Избирането на парфюм само защото харесвате марката няма смисъл за мен.

Бихте ли предпочели да напръскате облак аромат и да минете през него, или най-добре е да нанесете аромата след душ? Имате ли съвет къде или как е най-добре да нанасяте парфюма, така че да издържа дълго и да е особено ефективен?

Аз съм повече за това да нося парфюма върху кожата си. Всеки има различна стойност на рН, така че ароматът винаги може да се развие много индивидуално. Напръскайте по китките или шията си, понякога в косата си. Никога не търкайте китките си след пръскане, тъй като това може да разруши молекулите. Срокът на трайност на парфюма също зависи от формулировката. Но също така обичам да го напръскам върху дреха, която ще нося на следващия ден, защото миризмата на избледнелия аромат е прекрасно усещане.