Тайната на алкалната козметика за кожата

Тайната на алкалната козметика за кожата

Зад английската марка Sönd стоят двама приятели, Маркус и Айлийн, които са си поставили задачата да разработят ефективна линия за грижа за чувствителна и проблемна кожа. Зададохме на Маркус няколко въпроса.

1. Какво е особеното на Sönd?

Маркус: "Нашите продукти поддържат естествената алкална среда на кожата. Почти всички други продукти на пазара имат рН стойност в киселинния диапазон и това е коренно различно при нас. Този подход позволи на нашите клиенти да видят резултати, които те са имали досега. Нашите продукти действат в най-дълбоките клетъчни слоеве на кожата и подпомагат както заздравяването, така и регенерацията. На това ниво кожата е естествено алкална - както и продуктите на Sönd."

2. Какви са предимствата на алкалната грижа за кожата?

Маркус: "Алкалният подход предлага четири основни предимства: Първо, той помага за овлажняване на кожата. Второ, алкалните продукти за грижа насърчават естественото pH на тялото и кожата и следователно осигуряват оптимална функция на клетките. Това от своя страна засилва естествената защита и четвърто, укрепва съединителната тъкан, която поддържа кожата еластична."

3. За какво означава името на марката “Sönd”?

Маркус: "Кожата оказва силно влияние върху това как се чувстваме. Ако имаме проблемна кожа, например с акне, това може да повлияе на самочувствието ни. Всеки е специален и има какво да предложи на света. Искаме да допринесем хората се чувстват добре в кожата си. Името на марката "Sönd" е вдъхновено от думата "особен". Взехме "Sond" и добавихме умлаут, за да насочим към нашите немски корени. "

4. Кои продукти включва марката и могат ли да се комбинират и с други продукти (от други марки)?

Маркус: "В момента имаме пет продукта: почистващ крем, дневен крем, нощен крем, хранителни добавки със серум и силициев диоксид. Тъй като повечето други продукти на пазара са кисели, те могат да действат срещу това, което нашите продукти искат да постигнат. Знаем, че всяка кожа е различна и няма формула за всички, така че хората трябва да решат сами какво е подходящо за тях.

Между другото, продуктите са без парабени, сулфати, фталати и формалдехид - дори тези, които се наричат с други имена. Ние никога не сме и никога няма да тестваме върху животни."

5. За кои типове кожа е подходяща линията за грижа за кожата на Sönd?

Маркус: "Продуктите са формулирани за хора с чувствителна и проблемна кожа. Клиентите със суха екзема, акне или псориазис постигнаха страхотни резултати. Именно защото нашите продукти предприемат толкова коренно различен подход, клиентите са постигнали резултати, които преди с други продукти все още не са успели."

6. След колко време мога да очаквам кожата ми да се промени / подобри?

Маркус: "Това варира от човек на човек. При акне, екзема и суха кожа обаче клиентите усещат подобрение на кожата си в рамките на няколко дни."

Следвайте Cosmeterie в социалните мрежи и не пропускайте новини и промоции!