Правилното измиване на ръцете - тези три неща са особено важни

Правилното измиване на ръцете - тези три неща са особено важни

Сапун и правилото за 30 секунди

Измиването на ръцете е лесен начин да избегнете инфекция. Само миене с топла вода не е достатъчно за отстраняване на микроби като бактерии и вируси. Тъй като микроорганизмите обичат да стоят в мазния защитен слой върху кожата, измиването без помощни средства не е особено ефективно. Тези три неща са от съществено значение:

1. Използвайте сапун

Използването на сапун е много важно, тъй като бактериите и вирусите обикновено се придържат към кожата в мастния слой. Между другото, повечето сапуни (освен ако не са антибактериални) не убиват микробите, но са идеално средство за ефективно премахване на тях.

2. Спазвайте правилото за 30 секунди

Времето също е важно за цялостното почистване. Ръцете, гърба на ръцете, китките, върховете на пръстите и между пръстите трябва да се мият със сапун няколко пъти на ден в продължение на поне 30 секунди. Между другото, течните сапуни са по-хигиенични от твърдите сапунени.

3. Подхранете кожата на за ръцете си

Това, което често се забравя, е последващата грижа за кожата. Това е важно не само за подхранване на леко сухата кожа, но и за избягване на микропукнатини. При такива пукнатини, които обикновено са невидими за окото, микробите могат да проникнат в горния слой на кожата и да предизвикат инфекция. Кремът за ръце поддържа кожата еластична, а защитният слой подсилен.

Fotocredits: Unsplash