Как да боядисате веждите си у дома!

Как да боядисате веждите си у дома!

Три стъпки към перфектни вежди

Не всички жени са късметлии и имат перфектни, гъсти вежди. Косъмчетата често са много фини и не много гъсти, но можете да се справите с проблема, като използвате специална боя за веждите, която ще ги направи перфектни.

Предимството: цветът е устойчив на размазване, водоустойчив и издържа до шест седмици! Ще ви кажем как бързо и лесно да боядисате веждите си у дома!

Нуждаете се от следните продукти

  • Боя за вежди и мигли
  • Течност за проявяване на цвета
  • Малък съд за смесване
  • Средство за премахване на грим от очи без масла
  • Защитен крем с мазна консистенция
  • Клечка за уши
  • По избор: физиологичен разтвор

1. Подготовка

Всички контактни лещи трябва да бъдат премахнати и очите трябва да се почистят с безмаслено средство за отстраняване на грим. Като алтернатива може да се използва памучен тампон, навлажнен с физиологичен разтвор. Сега разпределете малко количество мазен крем (например балсам Egyptian Magic) в областта около веждите, така че тези зони да не се боядисат.

Изберете желания цвят за веждите и миглите. Изборът от RefectoCil за цветове за вежди и мигли варира от светлокафяво до червеникавокафяво и наситено черно. Тези със светла коса не трябва да избират твърде тъмен цвят. Цялата гама от цветове на RefectoCil е подходяща и за чувствителни очи, тъй като е офталмологично и дерматологично тествана.

Ако искате първо да обезцветите веждите си, най-добрият начин да направите това е да използвате изрусяваща паста Blonde Brow от RefectoCil. Забележка: Ако се е използвал предварително RefectoCil Blonde Brow, времето за нанасяне на следващия цвят трябва да се намали до 1-5 минути.

Смесете боята за веждите и течността за проявяване в съотношение 1:1 (съответстващо на около 2 см цвят и 10 капки течност). Използвайте пластмасова пръчица за смесване. Разтворът за проявяване на цвета RefectoCil Oxidant fluid 3% е оптимално адаптиран към съответния цвят за веждите и е достатъчен за приблизително 100 употреби.

Съвет на Cosmeterie: веждите трябва да се почистят едва след боядисването, тъй като цветът прави дори най-фините косми по-видими. Също така, цветът може да се утаи в порите и това да доведе до неприятни тъмни петна.

2. Нанасяне на боята

Нанесете боядисващата смес с малка четка или памучна клечка за уши по посока на растежа. Уверете се, че кремът е равномерно разпределен и всички косми са покрити. С влажен памучен тампон можете да премахнете малки несъвършенства и да коригирате формата на веждите. Оставете сместа да подейства за около 5-10 минути. Колкото по-дълго е времето на действие, толкова по-интензивен ще бъде резултатът.

Съвет на Cosmeterie: препоръчваме да боядисвате веждите една по една, за да улесните контрола на времето на действие и да получите по-равномерен резултат.

3. Последна стъпка

Почистете цвета със суха кърпа и след това с мокър памучен тампон. Цветните остатъци могат да се отстранят с препарат за отстраняване на грим или физиологичен разтвор. Оформете веждите си и... воала, готово!

Снимки: RefectoCil

Следвайте Cosmeteri в социалните мрежи и не пропускайте новини и оферти!