4 съвета за чиста, по-равномерна кожа в домашния офис

4 съвета за чиста, по-равномерна кожа в домашния офис

Оптимална грижа за вкъщи

Работата от вкъщи може да бъде наистина натоварваща! Кожата също е по-податлива на примеси, тъй като често докосваме лицето си у дома, пропускаме важни стъпки за грижа или забелязваме ефектите от сухия топъл въздух. С няколко съвета можем да използваме времето в домашния офис наистина добре и да извлечем максимума от ежедневната си грижа. Докато работим на лаптопа, можем да оставим маските и пилингите да подействат оптимално.

Равна и балансирана кожа само за няколко стъпки

1. Редовното, нежно почистване е от съществено значение

Това, от което кожата се нуждае сега, е особено нежна, но задълбочена процедура за почистване и грижа, която укрепва кожната бариера и връща стойността на pH на кожата в баланс. Нежни почистващи продукти, които ефективно премахват мръсотията, трябва да се използват сутрин и вечер, дори ако не сте напускали дома си или сте се гримирали. По време на деня се образува себум, частиците мръсотия се утаяват и мъртвата кожа може направо да запуши горния слой на кожата, ако не се отстранява с редовно почистване и пилинг.
Vital Foaming Cleanser от NUORI е особено нежно почистващо средство.
Eнзимът от нар и екстрактът от корен от репички ефективно и старателно премахват грима, замърсяванията и мъртвите кожни клетки. Екстрактът от овесени ядки и естественият бетаин съдържат ценни антиоксиданти, които укрепват бариерата на кожата. Растителният глицерин също предпазва кожата от изсушаване.

2. Укрепване на кожната бариера с хиалуронова киселина и серамиди

Хидратиращите продукти за грижа с хиалуронова киселина и укрепващи кожата серамиди са особено подходящи, за да направят кожата по-устойчива и да я предпазят от външни влияния.
Кожата ви се нуждае от повече хидратация? Тогава опитайте хидратиращия серум за лице Facial Hydration Serum от MERME Berlin, който действа като овлажнител. Хиалуроновата киселина в най-чистата и концентрирана форма осигурява интензивна влага. Кожата веднага се усеща изпълнена, гладка и подхранена. Неприятното усещане, че кожата на лицето е стегната, е в миналото!

Стайният овлажнител е идеален за повишаване на влажността. Това означава, че и кожата ви не изсъхва толкова бързо.

3. Използвайте времето за маски и Beauty-Tools

Ежедневният масаж с ролка за лице е не само релаксиращ, но и предизвиква страхотен блясък на лицето ви за няколко минути. Освен това се стимулира кръвообращението, замърсителите се транспортират по-добре и се стимулира образуването на колаген. Резултатът е сияен, свеж тен, пълен с блясък! Заедно с редовните маски за лице стимулирате обновяването на клетките и ревитализирате тена.

4. Подкрепете кожата отвътре

Висококачествените хранителни добавки и суперхрани съдържат важни хранителни вещества. Те могат да съживят тялото! Те осигуряват енергия, укрепват имунната система или спомагат за по-бързото намаляване на стреса. А това също има положителен ефект върху кожата ви.
CHAGA Mushroom Elixir от Four Sigmatic съдържа гъбата чага, за която се твърди, че има положителен ефект върху имунната система и жизнеността. Освен това, благодарение на високото съдържание на витамини, минерали и антиоксидантни съставки, напитката дава настроение и предпазва от външни влияния! Идеален източник на енергия на сутринта или по друго време.