Няколко полезни съвета за грижа на кожата през студения сезон

Няколко полезни съвета за грижа на кожата през студения сезон

Кажете чао на сухата кожа!

Няколко причини за суха кожа

Кожата ви се нуждае от много грижи, особено през студените месеци, тъй като губи своята хидратация поради сухия въздух, ниските температури и вредното влияния на околната среда. При ниски температури производството на себум е значително намалено, което може да наруши естественото регулиране. Вятърът, влагата и въздуха също насърчават изсушаването на кожата. Резултатите са бръчки, сухи петна и неприятно стегната кожа. Тя вече не е в състояние да се предпазва сама от външни влияния, като например UV лъчите. Това, от което кожата ви се нуждае, е особено богата, хидратираща грижа, която укрепва и защитава кожната бариера. Винаги използвате слънцезащитни кремове дори и през студените месеци!

Как да подхраним кожата?

В допълнение към интензивно хидратиращите маски и кремове за лице и тяло, подхранващите серуми и овлажняващи масла са идеални за поддържане на еластичността на кожата. Съставките като глицерин, пантенол, алантоин, алое вера, карбамид или масла от жожоба, авокадо и масло от вечерна иглика са истинските помощници на кожата. Витамин Е и ниацинамид имат особено антиоксидантен ефект и предпазват от свободните радикали, стимулират производството на липиди и по този начин укрепват естествената бариера на кожата.

Активните съставки като хиалуронова киселина и сквален предпазват кожата ви от загуба на хидратация и подобрят нейната еластичност. Благодарение на своите антиоксидантни свойства, те противодействат на преждевременното стареене на кожата и изглаждат малките бръчки.

»Открийте нашите високоефективни серуми и хидратирайте кожата си в дълбочина!

Серум с хиалуронова киселина

Овлажнителят от Overt Skincare съдържа 20% хиалуронова киселина и осигурява на кожата ви интензивна хидратация. Освен хиалуронова киселина, той съдържа и активните съставки алое вера и Centella asiatica. Доказано е, че те увеличават производството на колаген и успокояват кожата. За по-стегната, по-плътна и подхранена кожа!

Редовно ексфолирайте лицето и тялото си

Всеки ден кожата отделя кожни клетки, които трябва да се отстраняват редовно (поне веднъж седмично). Пилингът намалява тези мъртви кожни клетки, стимулира кръвообращението и оптимално подготвя кожата ви за дневната рутина. В резултат на това кожата абсорбира по-добре активните съставки и по-бързо запълва липсващата хидратация. По този начин нежният пилинг противодейства на сухата кожа и осигурява кадифено-мек тен. Ексфолиращият пилинг е особено подходящ за чувствителна кожа. Това е химически пилинг, който не използва абразивни частици, а с помощта на меки киселини като салицилова киселина (BHA) или гликолова киселина (AHA), се бори с мъртвите клетки на кожата и придава сияен ефект.

Alpha Beta® Peel Ultra Gentle Peeling Pads от Dr. Dennis Gross са специално разработени за чувствителна кожа. Те съдържат три нежни киселини, компоненти против стареене и успокояващи растителни съставки, които оптимално подхранват кожата. Можете да добавите колоиден овес, който укрепва и защитава чувствителната кожа.

„Разгледайте сега!

  • Защо ексфолиантите са толкова важни!