С тези съвети бързо ще се сдобиете с тен - без слънце или солариум

С тези съвети бързо ще се сдобиете с тен - без слънце или солариум

Здравословен и дълготраен тен

Красивият тен ви кара буквално да засияете! Не случайно често получавате комплименти след почивката си. Но интензивното излагане на слънце не е безопасно. UV лъчите бързо причиняват слънчево изгаряне, ускоряват преждевременното стареене на кожата и могат да доведат до бръчки и пигментни петна. В допълнение, UV лъчението увеличава риска от рак на кожата. Защитата от слънце под формата на слънцезащитен крем и крем за лице със слънцезащитен фактор е от съществено значение.

Как се получава тенът

UVA и UVB лъчите на слънчевата светлина активират пигментните клетки на нашата кожа. Те образуват пигмента меланин, който се съхранява в кожните клетки и по този начин осигурява тен. Колкото повече пигментни клетки има, толкова по-тъмна става кожата. В допълнение към слънцето и солариума, има някои трикове, за да се сдобиете с красив тен по по-здравословен начин.

1. Хранене

Ако искате да избегнете интензивното UV лъчение, но не и тена, можете да се сдобиете с тен отвътре по здравословен начин. Това става с помощта на определени храни, които съдържат бета-каротин и ако се консумират редовно, може да се осигури нежен тен на кожата. Храни с особено високо съдържание на бета-каротин са моркови, домати, чушки, сладки картофи, цвекло, манго, портокали и папая. По-големи количества на ден трябва да се консумират сурови, за да се види ефект след няколко седмици. Поради тази причина храните, съдържащи каротеноиди, поддържат основно тена.

2. Бронзираща пудра

Автобронзантът или бронзираща пудра са идеални да придадете на лицето, шията и деколтето си тен за нула време. Нанасянето е лесно и интензитетът на желания тен може да се контролира добре. С автобронзант можете също да контурирате челото, слепоочията и скулите и да придадете на лицето си красив вид. В допълнение, праховата формула има матиращ ефект, което е особено практично при високи температури.

Хидратиращият бронзант (кликнете тук!) от The Organic Pharmacy осигурява естествен блясък и дефинира лицевите контури. Копринено-меката пудра, която се адаптира към естествения цвят на кожата, е обогатена с много антиоксиданти и хидратираща хиалуронова киселина. Веганските съставки имат изглаждащ и подхранващ ефект върху кожата.

3. Лосиони/гелове за тониране

Лосиони или гелове, които са нежно оцветени и осигуряват нежно загоряла кожа и интензивна хидратация в рамките на секунди, са идеални за тялото. Лекият нюанс покрива и малки вени, белези или синини и придава по-равномерен тен.

Sun-Lite Sheer Lingerie for Legs (кликнете тук!)Legology е тониращ крем за краката. С този крем вече нямате нужда от чорапогащи, защото охлаждащата и оцветена текстура придава на краката уау-ефект за нула време. В допълнение, кремът се грижи за уморени крака и глези с аромата на Legology Signature „Capri Crush“.

4. Автобронзанти

Автобронзантът е класиката, когато става дума за бърза и най-вече по-здравословна алтернатива за тен от слънцето и солариума. Съдържащият се DHA (= дихидроксиацетон) гарантира това. Това вещество се използва най-често при автобронзанти и е подобно на обикновената захарна молекула. То реагира с протеините и аминокиселините на кожните клетки на най-горния кожен слой (рогов слой). Това дава кафявия цвят, който варира в зависимост от автобронзанта или концентрацията на DHA.

Отнема между един и дванадесет часа, за да се постигне окончателният резултат. За да сте сигурни, че резултатът е приятен и равномерен, предварително трябва да ексфолирате кожата и да нанесете тънък слой овлажняващ лосион върху грубите зони, като коленете и лактите, или да избягвате нанасянето в тези области. Самият продукт е най-добре да се нанася със специална ръкавица за автобронзант. Измийте ръцете си след това! Между другото, автобронзантът не защитава от UV лъчи!

Gradual Tanning Moisturiser (кликнете тук!) от Luna Bronze е идеален за начинаещи или за удължаване на вашия тен. Продуктът е обогатен с подхранващи и хидратиращи съставки и осигурява лек, естествен тен.