Правилната грижа през зимата за суха кожа и коса

Правилната грижа през зимата за суха кожа и коса

На какво трябва да обърнете внимание

Студените температури и сухият отоплителен въздух затрудняват грижата за кожата и косата през зимата. Производството на себум се намалява и съдържанието на влага в кожата спада. Резултатът е бръчици на сухота, груба кожа с неприятно усещане за напрежение, както и суха коса.

Следователно и грижите трябва да бъдат адаптирани към сезона. Масла, серуми, овлажнители, студени кремове, маски и богати лосиони за тяло са особено търсени.

Лице

За да компенсирате загубата на влага от кожата, трябва да използвате кремове с по-високо съдържание на мазнини през зимата. Кремовете, богати на хранителни вещества, масла за лице и маски са идеални за хидратиране на кожата. Механичните пилинги не са препоръчителни в студения сезон, тъй като те премахват горния слой на кожата и могат също да раздразнят сухата кожа. Не забравайте за слънцезащита дори през зимата!

Allrounder: Универсалната емулсия от Lixirskin съдържа подхранващо масло от шеа и е подходяща за лице, околоочен контур, устни, шия, деколте и ръце.

Устни

Кожата на устните е особено тънка и липсват себумни жлези, които биха могли да създадат защитен слой мазнини. Ето защо изсъхват особено бързо. Особено през зимата трябва да си помогнете с подхранваща грижа за устните.

Rescue Lip Botanicals от Fushi е пълен със съставки, които подхранват дори раздразнените устни за нула време. Екстрактът от нийм, рициново масло, екстракт от невен, масло от мурумуру и органично аюрведа гхи (избистрено масло) подхранват интензивно и снабдяват нежната кожа на устните с много влага.

Ръце и крака

През зимата краката са склонни към загрубяване бързо и ръцете се чувстват сухи. Овлажняващите кремове за ръце, кремовете за крака с урея и маски осигуряват бързо помощ. Важното е единствено да нанасяте крем редовно, така че напуканата кожа да не може да се появи изобщо.

Enriched лосион за ръце от NUORI възстановява баланса на влага на кожата след измиване на ръцете. Натуралната формула подхранва кожата с масло от шеа, зехтинов сквалан, гроздови семки и масло от сладък бадем. Екстрактът от бял чай и витамин Е осигуряват антиоксидантна защита.

Тяло

Всеки, който се къпе или взема душ твърде горещо, рискува естественият мазен филм да бъде отстранен от кожата от горещата вода. През зимата не забравяйте всеки ден да нанасяте богат лосион за тяло или масло за тяло и добавяйте добавки или масла към водата за вана.

Хидратиращият лосион за тяло 8.1 от True North осигурява на кожата интензивна влага и я снабдява с подхранващи съставки от зехтин, алое вера и масло от шеа.

Грижа за косата

Сухият отоплителен въздух не само премахва влагата от кожата, но също така прави косата чуплива и суха по-бързо. Маските и маслата за коса са задължителни през зимата! Най-добре е да я подхранвате редовно, така че косата да остане хидратирана.

Маслото за коса Chambal Sacree укротява косата ви и се грижи ефективно за нея. Освен това стимулира растежа на косата и осигурява много влага. Загадъчната смес от различни индийски масла е истинско богатство за косата, но и за тялото ви!