Какво прави ретинола толкова специален?

Какво прави ретинола толкова специален?

Какво трябва да знаете за съставката против стареене

Ретинолът, известен също като витамин А, е известен със своите свойства против стареене и затова често се използва в продукти за грижа за кожата. Той стимулира обновяването на клетките и поддържа собственото производство на колаген в организма, което намалява в началото на 30-те. Ретинолът действа в най-горните слоеве на кожата, като прави кожата по-гладка, намалява пигментацията, изглажда фините линии и намалява големите пори.

Кожата трябва бавно да привикне към ретинола и първоначално да се използва само на всеки два или три дни. Чрез използването на ретинол горният слой на кожата се обновява по-бързо и следователно може да се усеща по-суха. Следователно трябва да се подхранва интензивно.

След около един до три месеца могат да се очакват първи резултати .

Ретинол бустери

Серумите с концентрирано съдържание на ретинол са особено ефективни, тъй като могат трайно да подобрят структурата на кожата. 1% Retinol Booster от Paula's Choice с редовна употреба изглажда малки бръчки, компенсира слънчевите вреди под формата на петна и укрепва кожната бариера. В допълнение, бустерът съдържа корен от женско биле и екстракт от овес, които имат антиоксидантен ефект. Бустерът има ефект на рафиниране на порите, изглаждане и възстановяване.

За какво трябва да се внимава при ретинола?

  • Ретинолът не трябва да се използва от бременни жени и кърмачки.
  • Също така е много важно ретинолът да се използва само вечер, тъй като прави кожата по-чувствителна към светлина поради по-бързото обновяване на кожата. През деня слънцезащитният крем не трябва да се забравя.
  • Особено чувствителните типове кожа трябва да се въздържат от (концентрирана) грижа с ретинол.