Кой серум е подходящ за вашата кожа?

Кой серум е подходящ за вашата кожа?

Ще ви обясним от какви грижи имате нужда.

Най-доброто усещане на света? След като почистите лицето си, да нанесете подхранващ серум за лице, който веднага се абсорбира от кожата ви и я прави овлажнена и вас щастливи. Skincare-Addicts сред вас знаят точно за какво говорим. Но каква е целта на серумите за лице и кой е подходящ за кой тип кожа?

Какво представлява серумът за лице изобщо?

Ако допълвате вашата рутинна грижа за лицето със серум, вие интегрирате силно концентрирана грижа с особено лека текстура, така че кожата ви да абсорбира съставките особено добре. Тъй като не се използват дехидратиращи добавки, серумът прониква в кожата особено ефективно и може да ѝ осигури необходимите съставки за по-дълъг период от време. Поради това е препоръчително да се използва серум за всички типове кожа и да се задоволят нуждите на кожата с него.

Кога се използва серума?

Винаги използвайте серум директно след почистване на лицето, върху чиста, необработена кожа. Дали ще го използвате сутрин или вечер зависи от съставките. Серум, пълен с антиоксидантни витамини, ви предпазва от вредните влияния на околната среда през деня и следователно трябва да се използва сутрин. Вечерта трябва да се прилага серум против стареене с активни съставки, като BHA, AHA, ретинол.

Нанасянето е възможно по различен начин в зависимост от вашите предпочитания. Или нанесете няколко капки от серума директно върху лицето си и внимателно го потупайте в кожата си. Или можете да разнесете продукта между ръцете си и леко да притиснете дланите на лицето си. Друг вариант е да вриете серума с ролка за лице и да комбинирате с успокояващ масаж на лицето.

Кой серум за лице отговаря на вашия тип кожа?

Серум за нормална кожа и срещу пигментни петна

Ако сте от хората с нормален тип кожа, серумите с витамин С са особено препоръчителни. Те подхранват и съживяват тена ви, предпазват кожата от свободните радикали с антиоксидантния си ефект и предизвикват страхотен блясък! Освен това витаминът инхибира прекомерното образуване на меланин и противодейства на образуването на старчески петна.

Серум за суха кожа

Серумите, които съдържат хиалуронова киселина, са чудодейни за суха кожа. Съставките придават на сухата кожа допълнителна доза влага и насърчават еластичността на кожата - което означава, че имат страхотни антиейдж ефекти.

Серум за чувствителна кожа

За чувствителна кожа трябва да използвате нежни, успокояващи съставки като алое вера или невен. Кожата ви е леко овлажнена и устойчивостта на кожата е засилена.

Серум против стареене

За да забавите признаците на стареене, можете да използвате серуми с ретинол, ферулова киселина, гликолова киселина или пептиди. Те подпомагат възстановяването на кожната бариера и изглаждат фините линии и бръчки.

Серум за проблемна кожа

Салициловата киселина изобщо не обича петна и пъпки, но затова ние я обичаме още повече! Силната съставка обявява война на проблемната кожа и оставя тена изчистен.

Можете също така да включите различни серуми в ежедневната си грижа сутрин и вечер, някои дори можете да комбинирате.