Лято, слънце и релакс: 3 съвета за вашата почивка

Лято, слънце и релакс: 3 съвета за вашата почивка

Оптимална грижа за кожата и косата ☀️

Какво по-хубаво от това да прекарате няколко релаксиращи дни на плажа? Оставете целия стрес на ежедневието зад гърба си, легнете и задремете на пясъка, слушайте нежния шум на морето, скочете в тюркоазената вода, за да се разхладите и завършете деня с освежаваща напитка в ръка при красив залез. Но освен цялата ваканционна романтика, не трябва да се забравя, че горещите температури, солената вода и постоянното слънце са доста предизвикателни, особено за кожата и косата. Ще ви дадем няколко съвета как да се грижите оптимално за кожата и косата си през следващата лятна ваканция.

Съвет №1: Радвайте се на слънцето, но с повишено внимание!

Разбира се, слънчевите бани са просто част от плажната почивка. Независимо от това, винаги трябва да сте наясно колко вредни са UVA и UVB лъчите за вашата кожа. Затова перфектната слънцезащита е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА! Слънцезащитен крем Air Fit UV Defense на Benton с SPF50 предпазва кожата ви от увреждане от слънцето и в същото време осигурява на кожата ви достатъчно влага. Благодарение на леката си текстура слънцезащитният крем е и идеалната основа под грим. Нанасяйте няколко пъти на ден, за да можете да прекарате целия ден на плажа без никакви притеснения.

Когато става въпрос за предотвратяване на увреждане от слънцето, хората често забравят да защитят устните си, които са особено чувствителни. Слънцезащитният балсам за устни Mimitika SPF20 надеждно предпазва устните от вредните ултравиолетови лъчи и същевременно ги предпазва от сухота и напукване.

Съвет №2: Правилна грижа след слънчеви бани

За да поглезите кожата си с интензивна грижа след дълъг ден на плажа, препоръчваме да използвате висококачествен крем за след слънце вечер. Fresh Sun After Sun от Bio Thai глези кожата ви с влага и я балансира.

Съвет №3: Регенериране на стресирана коса

Особено при високи температури разхлаждането в морето е незаменимо. За съжаление, солената вода премахва влагата от косата и я кара да изглежда суха и чуплива само след няколко дни. За да не загубите блясъка на косата си по време на почивката си, непременно трябва да измиете косата си старателно след плуване и да ѝ осигурите допълнителна грижа. Възстановяващата маска 4 в 1 No°8 от Olaplex осигурява повече блясък, обем и еластичност благодарение на 8-кратно патентованата технология Bond Building. Дава на косата интензивната хидратация, от която се нуждае.