Аргановото масло: едно от най-ценните масла в света!

Аргановото масло: едно от най-ценните масла в света!

Интензивна грижа за кожата, косата и ноктите!

Тази скъпоценна златистожълта съставка, която присъства в състава на много козметични продукти за грижа за кожата, косата и ноктите, се отличава с отличните си свойства.

Как се извлича аргановото масло?

Аргановото масло се извлича от семената на аргановото дърво - бодливо растение, характерно за Мароко, което достига до 12 m височина и има много голяма корона. След около 5 години дървото започва да дава първите си плодове, които се берат от земята. След като се изсушат на слънце, семената трябва да се освободят от целулозата и да се отворят. Получава се паста, към която се добавя хладка вода, докато се отдели маслото.

Как действа аргановото масло?

Аргановото масло е съставка с многостранни свойства; може да се използва за кожата, косата и ноктите, тъй като има овлажняващо и антибактериално действие. То често се използва и за лечение на кожни проблеми, при слаба съединителна тъкан или кожни заболявания.

За кого е подходящо аргановото масло?

Тъй като е натурално, аргановото масло се понася много добре и може да се използва от цялото семейство.

Продукти с арганово масло:

Whamisa - Organic Flowers Toner Deep Rich: Този овлажняващ тоник с консистенция, подобна на серум, придава на кожата ви дълготрайна свежест. Ценните съставки като арганово масло, екстракт от глухарче или ферментирали гъби могат да помогнат за подобряване на структурата на кожата.

Maria Nila - True Soft Shampoo: Идеален за допълнителна доза хидратация, този веган шампоан е специално разработен за суха коса, а съдържащото се в състава арганово масло ще направи косата ви блестяща.

Iroha Nature - Argan Nourishing Gloves: Тази хидратираща маска съдържа подхранващи съставки, които се грижат за кожата на ръцете и укрепват ноктите.