Най-добрите процедури за коса за нацепени краища, накъсване на косата и сухи краища

Най-добрите процедури за коса за нацепени краища, накъсване на косата и сухи краища

Правилната терапия за косата за всяка нужда

Дълбока грижа за косата ви

Косата е изложена на много стрес, особено през зимните месеци: вълнени шапки, сух въздух за отопление и студ. Затова определено трябва да адаптирате грижата за косата си към сезона. Сега косата се нуждае от подхранващи процедури за коса с подхранващи масла и овлажняващи съставки. Те помагат за възстановяване на увредената коса и образуват защитен филм около всеки отделен косъм.

Трапиите за коса са истински универсални: Те улесняват разресването, осигуряват влага, правят косата мека и еластична и предотвратяват къдренето.

Правилно нанасяне на маски за коса

За да може терапиите да развият пълния си ефект, трябва да се спазват следните точки при тяхното използване:

  1. Внимателно разнесете маската за коса през влажна коса с гребен с широки зъби.
  2. Продуктът се втрива само от дължина от височината на ухото, тъй като косата в корените е естествено мазна и в противен случай може се навреди на скалпа.
  3. Усучете косата на лек кок и я увийте в топла кърпа. Чрез топлината активните съставки могат да проникнат по-добре.
  4. Оставете да действа поне двадесет до тридесет минути (времето на действие варира в зависимост от маската).
  5. Изплакнете обилно и изплакнете косата за кратко със студена вода, за да затворите отново кутикулата.

Правилната маска за коса за всеки тип коса

  • Овлажняващи маски

Овлажняващите маски са идеални за фина коса. При тях липсва обем, поради което често изглежда сплесната. За да не утежнявате косата излишно, са подходящи по-леки процедури с овлажняваща хиалуронова киселина. Кератинът и пшеничният протеин също са идеални, тъй като придават на косата повече сцепление и я укрепват.

Съвет на Cosmeterie: Нанасяйте терапията пестеливо върху фина коса и най-добре я разпределете само по дължините.

  • Маски за коса с възстановяващи свойства

Сухата или боядисана коса е по-вероятно да стане чуплива. Върховете могат да се нацепят и дължините да изглеждат сламени и сухи. Косата спешно се нуждае от грижи! В допълнение към влагата, тя се нуждае предимно от богати на хранителни вещества растителни масла като арганово или кокосово масло, както и съставки за изграждане на структурата и укрепване като провитамин В5 или пантенол. За да запазите еластичността, можете да добавите малко масло за коса към дължините след всяко измиване на косата или между измиванията.

  • Подхранваща дълбока грижа

Вълнистата, къдрава и силно увредена коса, която не е твърде фина, се нуждае от интензивна дълбока грижа. Тук косата не е толкова близо до скалпа, поради което себумът, който се образува върху скалпа и се грижи за косата по напълно естествен начин, дори не достига дължините. Богатите интензивни процедури за коса със съставки като алое вера, масло от шеа или масло от авокадо, които снабдяват косата с хранителни вещества и влага и имат леко овлажняващ ефект, са перфектни. Активните съставки обвиват косата като защитен щит и я предпазват от изсушаване.

Следвайте Cosmeterie в социалните мрежи и не пропускайте новините ни и промоциите!