Double Cleansing: Тайната на K-Beauty

Double Cleansing: Тайната на K-Beauty

За перфектния блясък

Рутината за почистване за безупречна порцеланова кожа

K-Beauty от известно време е известна с легендарната си рутинна грижа за кожата. Но каква е нейната тайна? Докато ние често разчитаме на продукти, които трябва да ни направят красиви възможно най-бързо, корейците отдават голямо значение на внимателната рутина. Нежното и цялостно почистване е особено важно тук: Двойното почистване.

K-Beauty: Две е по-добро от едно!

Елементарната и незаменима част от корейската грижа за кожата е двойното почистване на лицето ви. Това може да звучи като нещо странн в началото, но това работи в Южна Корея от векове. В началото на вашия ритуал за грижи определено трябва да включите двойно почистване.

1-ва стъпка: Почистване с масло
Като начало използвайте продукт на маслена основа, като масло за лице, почистващ балсам или почистващо сорбе. Това е особено нежно към кожата и в идеалния случай я подхранва с богати съставки в началото на вашата рутина.

Нашата препоръка: Gentle Black Deep Cleansing Oil от Klairs съдържа ценни масла и почиства ефективно, има антиоксидантен ефект и овлажнява лицето ви.

Стъпка 2: Почистване с пяна
След това се използва почистваща пяна или гел на водна основа. Корейците прекарват много време в тази стъпка за грижа. Продуктът се масажира в кожата с кръгови движения, за да стимулира циркулацията. При K-Beauty много важно да няма стресиране или изсушаване на кожата, така че защитната бариера на кожата да не се атакува и киселинната мантия да е непокътната.

Нашата препоръка: Honest Cleansing Foam от Benton почиства кожата ви едновременно и я овлажнява.

Така че тайната на корейската грижа за кожата е методът за двойно почистване - Double Cleansing. Предимно трябва да се съсредоточите върху внимателното почистване на кожата, като използвате продукти с естествени съставки. Корейската козметика е идеална за целта и постига изключителни резултати.