Как да почистваме правилно четките за грим и какво трябва да знаем?

Как да почистваме правилно четките за грим и какво трябва да знаем?

Колко често трябва да ги почистваме и защо е толкова важно да го правим

Четките за грим събират частици като цветни пигменти, които слепват фините косми. По този начин пудрата, ружът и фон дьо тенът не могат да се нанасят оптимално и се събира мръсотия, себум и прах, които насърчават развитието на бактерии. Това може да доведе до несъвършенства и дразнене на кожата. Няма значение каква грижа полагате за кожата, ако тя влезе в контакт с бактерии от замърсени четки. С правилното и редовно почистване не само противодействате появата на пъпки, но гарантирате за качеството на вашите четки и гъбички за грим за по-дълго време.

Колко често трябва да почиствате четките си?

⫸ Трябва да почиствате всички четки и козметични продукти като гъби за грим, апликатори и т.н. поне на всеки две седмици (за предпочитане веднъж седмично). В идеалния случай четките за фон дьо тен трябва да почиствате всеки ден или през ден.

Как да измием правилно четките?

⫸ За да сте сигурни, че по четките ви няма микроби за възможно най-дълго време, препоръчваме ви да ги почиствате със специални инструменти и почистващи препарати за четки, които премахват замърсяванията бързо, внимателно, но ефективно.

Спрейовете за почистване на четки са идеални за почистване пространството между тях. Четките се напръскват с него, разстилат се върху козметична хавлия и могат да се използват отново, след като изсъхнат. Това обаче не може да замести оригиналния метод на почистване.

Специални шампоани или сапуни са подходящи за дълбоко почистване. Те почистват в дълбочина меките и фини косми, без да изсушават четката.

Почистващите атрибути с различни повърхностни структури като копчета и косми позволяват цялостно, бързо и нежно почистване. Влажната четка се почиства сама, благодарение силиконовата подложка с малко почистващо средство, образува се пяна и мръсотията бавно се разтваря. След това четката се изплаква. Косъмчетата се изтласкват внимателно напред с пръсти. За да изсъхне на въздух, най -добре поставете четката под лек ъгъл с главата надолу върху чиста кърпа. В противен случай водата може да се разтече по дръжката и да повреди лепилото. Специалният държач за четки позволява на четките да се сушат с главата надолу.

  • 2X Sigma Spa® Четка за почистване Ръкавица от Sigma Beauty премахва замърсяванията, мазните петна и грима. Бързо и ефективно почистване, благодарение на осем усъвършенствани почистващи текстури. Особено практична и подходяща за двете ръце.