Салицилова киселина или BHA - какво трябва да знаете?

Салицилова киселина или BHA - какво трябва да знаете?

Запознайте се отблизо с някои активни съставки

BHA или салицилова киселина - звучи познато, нали? Ако една от тези активни съставки се съдържа в описанието на вашия продукт, това означава, че отдавна сте обявили война на примесите. Но дали BHA и салициловата киселина са еднакви, как действа съставката и как трябва да я използвате?

BHA / салицилова киселина - каква е разликата между двете съставки и какво е тяхното действие?

Всъщност - няма разлика. Салициловата киселина е вид ВНА, дълго наричана бета-хидрокси киселина. Активната съставка е химически пилинг, който се получава от бяла върба (Salix alba). Той е липофилен и частиците на салициловата киселина са относително големи, поради което е особено нежен към кожата. Мъртвите клетки на кожата съдържат мазни отлагания и липиди, което запуша порите и причиняват акне и петна. Салициловата киселина се бори срещу това, насърчава обновяването на клетките и подмладява кожата. BHA съдържа антибактериално средство, прониква особено дълбоко в кожата и освобождава порите от излишния себум.

Салицилова киселина за перфектен блясък

От средата на 20-те години процесът на регенерация на кожата ни, който е отговорен за свежия й блясък, се забавя. Това прави тена по-блед и по-неравномерен.

Нека ви представим един сигурен помощник: салициловата киселина!

Тя активира обновяването на клетки на кожата много нежно, което намалява фините линии и бръчки, както и обезцветяването. Кожата остава плътна и свежа, с перфектно сияен блясък!

За кого е предназначена салициловата киселина?

По принцип BHA е подходяща за всички типове кожа, но използването й не се препоръчва при много чувствителна кожа и кожни заболявания. По-специално кожата с несъвършенства или замърсявания разчита на салициловата киселина, която помага ефективно.

Салицилова киселина срещу плодова киселина

Коя от двете киселини е по-подходяща? BHA или AHA? AHA означава алфа-хидрокси киселина, към която принадлежат плодовите киселини. Тя се различава от салициловата киселина по това, че прониква още по -дълбоко в кожата и стимулира производството на колаген и еластин, което осигурява по-стегнат тен.

BHA (салицилова киселина): За нормална, замърсена, мазна и чувствителна кожа

AHA (плодова киселина): За нормална, суха и зрял тип кожа



Последвайте ни в социалните мрежи и бъдете винаги информирани за всичко ново около бюлетини или бюти блогове!