5 съвета за грижа за кожата през лятото

5 съвета за грижа за кожата през лятото

Само слънцезащитата не е достатъчна

Лято, слънце и слънчеви лъчи - най-накрая сезонът на блясък, златист загар и сияйни лъчи дойде. Но може би повечето от вас се сещат за потна кожа, червени пъпки и сухи петна. Но това не трябва да ви притеснява. Ето няколко съвета, които биха ви били полезни през лятото.

1. Съвет за красота: Правилна слънцезащита

Основната задача е да се предпазите от вредното UV лъчение. Ако продуктът има слънцезащитен фактор, той ви предпазва само от UVB лъчите. UVA обаче е тази, която прониква още по-дълбоко в кожата ви и може да причини дългосрочни увреждания. Затова се уверете, че вашият продукт предлага такава защита. За да предотвратите появата на петна, се уверите, че слънцезащитата не е комедогенна и не запушва порите ви. Като алтернатива на слънцезащитния крем бихте могли да използвате дневен крем с вграден SPF, който позволява на кожата да диша.

2. Съвет за красота: Изключително нежно почистване на лицето

В летните жеги кожата се изпотява много, докосвате лицето си по-често и слънцето допълнително влияе на кожата ви. Морската вода, хлорът, пясъкът могат да запушат порите ви. Следователно нощната рутина е по-важна от всякога. За да избегнете раздразнения на кожата, можете да използвате разпенващи алтернативи на водна основа. В идеалния случай тези с успокояващи съставки като алое вера, салицилова киселина или екстракт от гроздови семки.

3. Съвет за красота: Редовен пилинг

Редовният пилинг е задължителен за добре поддържана и гладка кожа. Особено през лятото той почиства кожата от замърсявания и възстановява естествената бариера на кожата. Кожата ви се нуждае от регенерация, особено през лятото. Бъдете внимателни и не излагайте кожата директно на слънчева светлина.

4. Съвет за красота: Използвайте охлаждащи продукти за лице

Бъдете внимателни към кожата на лицето си, особено по време на горещите температури. Погрижете се добре околоочната зона и устните си с охлаждащи маски, гелове или кремове. Те са особено освежаващи и ви препоръчваме да ги съхранявате в хладилника. Освежаващите спрейове за лице осигуряват на кожата ви приятен охлаждащ ефект.

5. Съвет за красота: Допълнителна хидратация след излагане на кожата на слънце

След дейности на открито или слънчеви бани, кожата се измаря, стресира и изсушава. Проверете първо дали продуктът осигурява интензивна хидратация. Грижите трябва да са богати на витамини, тъй като това противодейства на оксидативния стрес, причинен от свободните радикали. След дълго излагане на слънце продуктите, които съдържат витамини Е и Q10, са особено подходящи.