Така ще добиете повече обем и гъстота - дори и при фина коса

Така ще добиете повече обем и гъстота - дори и при фина коса

За дълга и обемна коса

Постоянният стрес, хормоналният дисбаланс, свръхкисляването, неправилното хранене и в резултат на това недостигът на хранителни вещества са сред най-честите причини за косопад и изтъняване на косата. Но също така редовното боядисване и неправилната / недостатъчна грижа могат да доведат до това косата да стане накъсана и по-тънка с течение на времето. С нашите съвети можете да противодействате на това много лесно!

1. Тоник за коса

Тоникът за коса съдържа специални хранителни вещества, които могат да имат целенасочен ефект върху скалпа. В допълнение, има научно тествани активни съставки, като например комплексът с активни съставки Follicusan, за който е доказано, че стимулира растежа на косата. Той е включен в активиращия серум за коса Hair Activating Serum M2 BEAUTÉ. Това е иновативен продукт, който насърчава растежа на косата и съживява дори заспалите корени.

2. Рициново масло

Рициновото масло се получава от семената на рициновото дърво, което също се нарича и дървото-чудо. Вискозното масло осигурява много влага и поддържа миглите и косата здрави и гладки, което означава, че те се накъсват по-рядко и следователно могат да растат много по-дълги и по-плътни. В допълнение, рициновото масло прониква в по-дълбоките слоеве на кожата, където допълнително укрепва и подхранва корените на косата. Най-добре е да нанасяте рициново масло от студено пресоване върху скалпа и дължините веднъж седмично, масажирайте и оставете да действа няколко часа. След това измийте косата няколко пъти с шампоан, докато всички остатъци бъдат отстранени.

3. Насърчаващи растежа хранителни вещества

Те могат да се приемат под формата на хранителни добавки или определени храни. Наред с други неща, следните вещества участват в растежа на здравата коса: витамин С, витамини от група В, витамин Е, желязо, цинк, биотин, фолиева киселина, силициев диоксид. Те могат да бъдат намерени най-вече в растителни масла, ядки, зеленчуци, бобови растения и плодове.

Или можете да използвате хранителни добавки, които предлагат тези активни съставки, като таблетките за поддържане на растежа на косата Neofollics. Те съдържат ефективна комбинация от най-добрите и естествени съставки, които стимулират здравия растеж на косата отвътре.

4. Ечемична трева

Ечемичната трева е листата на младите ечемикови растения. Тук концентрацията на хранителни вещества е особено висока, тъй като тревата се добива в начален етап от фазата на растеж. Следователно, съдържа големи количества витамин В, калций, желязо, витамин С, витамин В1 и цинк, а под формата на прах е идеална за стимулиране растежа на косата. За целта можете да разтворите около една до две чаени лъжички висококачествен органичен прах от ечемик във вода и да го приемате веднъж на ден.

5. Шампоани и балсами, който стимулират растежа на косата

Сега на пазара има многобройни шампоани, балсами и маски за коса, които противодействат на загубата на коса, предпазват от начупване на косата и стимулират растежа.

Шампоанът Haed & Hair Heal Shampoo от Maria Nila съдържа витамин Е, апигенин и пептиди, които стимулират космените фоликули и по този начин осигуряват повишен растеж на косата, докато олеаноловата киселина предотвратява загубата на коса при редовно използване.

Снимки: Кристофър Йенсен Unsplash