Коя маска за лице пасва на кожата ми?

Коя маска за лице пасва на кожата ми?

Перфектната маска за всяка нужда

Предлагат се в различни текстури и с голямо разнообразие от съставки: маски за лице. И всички имат една и съща цел: трайно подобряване на тена. Каква маска е подходяща за кой тип кожа?

Крем маски

Крем-маските имат по-плътна консистенция и затова са особено лесни за нанасяне с четка или с пръсти. Благодарение на богатия на хранителни вещества състав, те имат особено интензивен ефект на грижа върху кожата. Подходящи са за всички типове кожа, но особено за суха и зряла кожа.

Гел маски

Гел маските осигуряват абсолютна свежест за кожата! Те бързо попълват запасите от влага, подхранват с активни съставки и придават младежки вид. Резултатът е по-равен тен с естествен блясък. По принцип са подходящи за всички типове кожа.

Маски с хума

Маските за лице с хума са особено подходящи за дълбоко почистване на кожата на лицето. Особено често се използват за проблемна или мазна кожа. Те абсорбират излишния себум, който запушва порите, за да предотврати появата на черни точки и пъпки. Ако имате много суха кожа, трябва да нанесете овлажняващ серум след използване на маската.

Нощни маски

Нощните маски осигуряват особено интензивна грижа и активните съставки от тези маски могат да се усвоят особено добре през нощта.

По отношение на употребта обаче, всички те са еднакви: използвайте маската " за сън" веднъж седмично вместо нормалния крем за лице. Нанесете върху лицето след почистване, втрийте с кръгови движения и лягайте. На следващата сутрин веднага се събуждате с по-свеж тен. Подходящи са за всички типове кожа. Особено чувствителните типове кожа трябва предварително да тестват маската за съвместимост на малък участък, преди да остват върху кожата за цяла нощ.

Пилинг маски

Меките киселини, най-фини естествени частици (например от вулканична пепел или алуминиев оксид) или ензими в пилинг маските осигуряват копринено гладка кожа , тъй като мъртвите кожни клетки и излишъкът от себум се отстраняват внимателно. Те също пречистват порите, докато ефектът на дълбоко почистване противодейства на примесите. Те са идеални за бързо омазняваща се кожа, която е склонна към пъпки.

Лист-маски

Маски от плат или лист-маски са продукти, изработени от тънък материал, които е изрязан във формата на лице. Те са напоени със специални активни съставки и овлажняващи серуми. Маските винаги се предлагат индивидуално опаковани, просто се разгъват за нанасяне и се поставят върху лицето, оставяйки устата и очите свободни.

Предимството е, че ръцете ви са чисти, когато ги използвате, нищо не капе върху дрехите ви и освен това не е нужно да се притеснявате за правилното количество, тъй като тези маски вече имат нужното количество активна съставка.

Подходящи са за всички типове кожа, тъй като има подходяща лист-маска за почти всяка кожа.