Защо защитата от слънцето е особено важна през пролетта

Защо защитата от слънцето е особено важна през пролетта

Защитата от слънце е основна при вашата грижа

Наближава пролетта и е добре известно, че кожата ни не забравя! Ето защо е редно да разгледаме по-отблизо темата за защита от слънцето. Без значение колко добри са вашите мерки против стареене, ако не се грижите за слънцезащитата. С нашите съвети можете да се отпуснете и да се насладите на първите слънчеви лъчи и да презаредите батериите си с витамин D.

Всичко, което трябва да знаете за перфектна слънцезащита

Тялото и умът се отпускат, особено при пролетни разходки. Но с всички чувства на щастие често забравяме едно много важно нещо: да предпазим кожата си от UV лъчение! Може би най-добрата мярка против стареене е добре обмислената грижа за слънцезащита, при която трябва да обърнете внимание на следните съвети:

1. Дневен крем със SPF
Особено лицето е податливо на UV увреждане, така че трябва да го предпазвате особено внимателно. За предотвратяване на ранни признаци на стареене се препоръчва дневен крем със SPF. Основната задача на слънцезащитния крем е да предпазва кожата от UV лъчение. Крем за лице със слънцезащитен фактор поема тази задача и едновременно защитава, грижи се и възстановява.

2. Ежедневна слънцезащита
В идеалния случай трябва да интегрирате защитата от слънцето във вашата ежедневна грижа, независимо дали е лято или зима. Тъй като само 20 незащитени минути на слънце на ден водят до 120 часа UV излагане годишно. Кожата ви ще е благодарна за всеки един ден, в който използвате слънцезащитни продукти.

Съвет на Cosmeterie: Корейците ни показват как да го направим, когато става въпрос за слънцезащита: Крем Papaya-D от Benton впечатлява със SPF 38 PA +++.

3. Грижа за устни и очи със защита
Най-чувствителните части на кожата ни - разбира се, и по-податливи на UV увреждане - твърде често се пренебрегват от нас. Препоръчително е да предпазвате устните си с балсам, особено ако сте на пряко слънце. Малък съвет: Можете да използвате повечето продукти за устни и за зоната около очите!

Съвет на Cosmeterie: Слънцезащитният балсам за устни със SPF20 от Mimitika е популярен спътник за слънчеви бани. Предлага безцветна защита, която не изсушава устните!

4. SPF за косата
Тъй като косата ни не получава слънчево изгаряне, не мислим първо за нея, когато става въпрос за слънцезащита. Въпреки това е важно да предпазвате косата си от ултравиолетовите лъчи, тъй като по-специално главата често е изложена на нея. Това отслабва кератиновата структура на косата ви и не рядко косата се нацепва. За да се противодействате на това, можете да използвате шампоан с UV защита или слънцезащитно масло.


Следвайте Cosmeterie в социалните медии и не пропускайте новини и оферти!