5 съвета за справяне с летните жеги!

5 съвета за справяне с летните жеги!

Лятото е любимият сезон от годината на много хора. Въпреки това горещините може да натоварят тялото и ума ви. Ето няколко съвета как да се справите с летните горещини!

1. Вземете хладен душ

Колко пъти в горещ слънчев ден сме решавали да вземем студен душ, за да се разхладим? Но студената вода влияе на кръвообращението, повишава кръвното налягане и кръвоносните съдове бързо се свиват, като по този начин стимулират изпотяването. Точно поради тази причина ви предлагаме другата алтернатива - приятен хладен душ, за да се освежите отново.

Препоръчваме ви {shoparticle.4250.title} на Holika Holika, който осигурява интензивна хидратация и противодейства на дразненето на кожата. Екстрактите от алое вера, краставица и Centella asiatica също осигуряват приятен прилив на свежест.

2. Винаги носете освежаващ спрей със себе си

Освежаващите серуми в спрей формат са идеални за носене навсякъде. Продуктът на NEOGEN H2 Dermadeca Serum Spray овлажнява кожата благодарение на леката си мъгла с ревитализиращ ефект. Абсолютно задължителен за лятото!

3. Допълнително усещане за свежест, направо от хладилника

Ако се съхранява в хладилника, Cucumber Gel Mask на Peter Thomas Roth има допълнителен освежаващ ефект. Маската е обогатена с екстракт от краставица и алое вера, които осигуряват на кожата отлична хидратация - идеална дори след слънчеви бани!

4. Преди лягане, освежете краката

Особено през лятото краката и стъпалата често са подути и тежки. За да си възвърнете свежестта, опитайте да си направите вана за крака с мента (или други добавки за вана) и кубчета лед! След като приключите, завършете с хубава маска за крака. Iroha's Peppermint Relaxing Socks облекчават усещането за тежки и уморени крака, като оставят стъпалата ви копринено меки.

5. Използвайте бутилка със студена вода по алтернативен начин!

Напълнете бутилката със студена вода, поставете я в хладилника за около 2 часа и след това се насладете на охлаждащия ефект на този аксесоар!