Ползи и ефекти от алое вера

Ползи и ефекти от алое вера

Преоткрийте уникалната съставка!

Алое вера е съставка, която ефективно се бори със сухата кожа и замърсяванията, като се среща в голям брой козметични продукти. Но как се получава гелът от алое вера, какъв ефект има и в кои продукти се проявява особено добре?

Тази конкретна съставка се използва в много различни продукти и е подходяща за грижа за лицето, тялото и косата. Гелът се извлича от растението алое вера, което трябва да е поне на пет години, за да гарантира ефективност на активните съставки. За събиране на гела, отрежете с нож листата на алое вера възможно най-близо до стъблото. В този момент просто изгребете гела от листата. Желираният продукт е най-ефективен, когато се прилага в прясно състояние върху кожата. Като цяло алое вера има охлаждащ ефект при слънчево изгаряне, помага на кожата да се регенерира, успокоява и има антииритативно и антисептично действие. Освен това тя е фантастичен източник на влага. Състои се от 200 активни съставки, включително множество витамини, ензими, минерали, аминокиселини, етерични масла и салицилова киселина.

Съвети: Алое вера в гела за бръснене има особено овлажняващо действие и помага за предотвратяване на изгарянето от бръснене и дразненето. Отлична съставка като гел за мигли и вежди.

Запознайте се с нашите съвети за продукти, обогатени с тази фантастична съставка!

Aloe You Vera Much Solid Face Cleanser от Foamie: Този почистващ продукт за лице е идеален за нормална до суха кожа. Екстрактът от алое вера и подхранващото бадемово мляко овлажняват кожата, докато я почистват, като я предпазват от изсушаване.
Aloe BHA Skin Toner от Benton: Този тоник е подходящ за всички типове кожа, дори за проблемна и чувствителна. При производството се използва вода от алое вера вместо вода. В линията с алое на марката се използват само естествени консерванти и съставки, като BHA и екстракт от слуз на охлюв. BHA (салицилова киселина) има противовъзпалителни свойства и намалява петната и зачервяванията по кожата. Овлажняващото и освежаващо действие на тоника успокоява тена, подобрява вида на порите и помага срещу възпаления. Резултатът? Пречистена и сияйна кожа!
Aloe 99% Soothing Gel от Holika Holika: Този успокояващ гел от Holika Holika съдържа 99% екстракт от алое вера, който освежава сухата и раздразнена кожа за миг. Гелът се абсорбира бързо, без да оставя лепкав филм. Със своя охлаждащ ефект продуктът е идеален за придаване на мекота и еластичност на изтощената кожа след бръснене, особено след пилинг или излагане на слънце.
Гел за очи Морски водорасли и алое от Lunar Glow: Този освежаващ, бързо абсорбиращ се гел за очи е обогатен с водорасли и алое вера, идеален за намаляване на подпухналите и уморени очи! Той е обогатен с морски колаген, активна съставка, богата на витамини А, В, С, Е и К, и естествени мастни киселини с регенериращ ефект. Малките бръчки, причинени от сухота, веднага се изглаждат.