Ролери за лице: Beauty-Tools от Далечния изток

Ролери за лице: Beauty-Tools от Далечния изток

Гуа Ша, розов кварц и нефритни ролери

Те се превърнаха в незаменима част от нашата рутина за красота. Ролерите за лице и Гуа Ша са задължителни за целенасочени масажи на лицето и показват впечатляващи резултати!

Откъде идват ролерите гуа ша, розов кварц и нефрит?

Това, което е тенденция при нас от няколко години, е етаблирано в традиционната китайска медицина от векове. Много рано китайците разпознаха скритата сила на камъните за облекчаване на болката чрез извличане на вредни вещества от кожата. Днес се използват предимно техните анти-ейдж ефекти, под формата на розов кварц и нефритни ролери, както и Гуа Ша за целенасочени масажи на лицето.

Какъв ефект имат аксесоарите за красота?

Както вече бе споменато накратко, всички те са масажни инструменти, изработени от лечебни камъни за лицето, в различни дизайни. По нашето лице има 26 мускула и някои лимфни пътища, които се стягат, когато се натрупва стрес или липса на сън и течности. Резултатът е блед тен и подпухнали зони. Лимфната система няма собствена помпа и трябва да се активира чрез движение. С масаж на лицето стимулирате кръвообращението и замърсителите могат да се транспортират по-добре и по-бързо. Освен това се стимулира функцията на кожата и собственото производство на еластин и колаген в кожата. Тенът изглежда по-равен и се насърчава сияен блясък! Между другото, масажът позволява на лицето да усвои по-добре последващите продукти за грижа.

Ролки от розов кварц и нефрит - Jade

Розов или зелен, розов кварц или нефрит - какво желаете? Лечебните камъни не само се различават по цвета си, но и се смята, че имат различни свойства.

Нефрит: Нефритовият камък Jade означава здраве в Азия, счита се за детоксикиращо и релаксиращо средство, смята се, че има успокояващ ефект и балансира киселинно-алкалния баланс.

Розов кварц: Смята се, че камъкът от розов кварц има стимулиращ кръвообращението ефект. Освен това в Азия се ползва за облекчаване на стреса и оздравителна подкрепа.

Начин на употреба: Масажът на лицето винаги трябва да се извършва върху почистеното лице, сутрин и вечер. Като цяло започвате от средата на лицето си и търкаляте в посока навън многократно. За зоната на очите трябва да използвате по-малката ролка и да движите от клепача до слепоочието. Също така трябва да действате бавно при носа с по-малката ролка и да масажирате от върха на носа до веждите. Върху врата се действа внимателно отдолу нагоре с по-голямата ролка. След това можете също да втриете серум, масло за лице или дори дневна или нощна грижа с ролката за лице.

Гуа Ша

Гуа Ша също се прави от скъпоценните камъни розов кварц или нефрит. Този тип масаж на лицето би трябвало да освободи кожата ви от блокажи и токсини, за детоксикация на лицето. От една страна се насърчава кръвообращението и се оставя свеж тена на кожата. Тъй като масажът отпуска и мускулите на лицето ви, Гуа Ша е известен и със своя ефект против стареене.

Начин на употреба: Както при ролерите за лице, можете да използвате масаж на лицето с Gua Sha сутрин и вечер върху почистена кожа - в идеалния случай след използване на ролката за оптимални резултати. Нанесете масло за лице по ваш избор и започнете масажа. Важно е винаги да поставяте камъка в центъра на лицето си и да го масажирате отвътре навън. За шията - отдолу нагоре.