Силата на лечебните гъби и билки от TCM

Силата на лечебните гъби и билки от TCM

Интервю с основателката на YLUMI Амели Кухенбекер

Хранителните добавки на немската марка YULMI са направени от експерти с много любов и само с натурални и изпитани съставки. Те са истински суперхрани, защото съдържат висококачествени билки и лечебни гъби, които са високо ценени в традиционната китайска медицина (ТКМ). Те подпомагат имунната система, метаболизма и допринасят за поддържането на нормална кожа и здрава коса. Говорихме с основателката Амели Кухенбекер и ѝ зададохме няколко въпроса.

Каква е историята зад основаването на марката YLUMI?

Преди няколко години след една стресова фаза получих здравословни проблеми, ставите ми бяха доста подути и в един момент едва ходих. По това време ходих при много лекари и ми предписаха болкоуспокояващи и кортизон. Тъй като всъщност не се почувствах по-добре, майка ми (самата лекарка) най-накрая ме заведе при китайски натуропат, който ме лекува с акупунктура и билково лечение, направено от традиционни билки и лечебни гъби.

Почувствах се по-добре доста бързо и след няколко седмици ставите ми бяха напълно спаднали. За мен това беше промяната. Бях напълно очарована от холистичния подход на традиционната китайска медицина (TCM). Разбрах, че когато човешкото тяло е в равновесие, то може да се възстанови. Специално билките бяха добри за мен и след това прекарах дълго време в изучаване на стари рецепти и ефекта на естествените съставки.

По това време търсех хранителна добавка от натурални билки и лечебни гъби, която лесно да интегрирам в ежедневието си. Предложението в Германия беше наистина разочароващо, тествани и вегански продукти от Германия почти не се намираха. Затова проучих немски производители и вносители на сертифицирани суровини, които след това ме подкрепиха в проекта да създам собствен продукт – според най-високите стандарти за качество, с тествани съставки, 100% вегански и без тежки метали.

Каква е разликата между YLUMI и конвенционалните хранителни добавки?

В YLUMI комбинираме изпитани растителни продукти от традиционното китайско билкарство с най-съвременни активни съставки. Рецептите са разработени и произведени в Германия от екип от диетолози и специалисти по TCM на базата на тествани лечебни гъби и нежно действащи адаптогенни билки.

Ние основахме YLUMI, защото искаме да дадем на други хора достъп до сертифицирани адаптогенни билки и лечебни гъби. Особено във времена, когато стресът и забързаността често са част от ежедневието, ние предлагаме нежна алтернатива за ежедневието с нашите продукти и по този начин също искаме да предадем отношение към живота. Грижата за себе си и връзката на тялото, ума и душата са стълбовете, върху които стои нашата философия и основата на нашата компания. Нашите рецепти се основават на познанията за хилядолетното китайско билкарство, всички смеси са произведени в Германия в тясно сътрудничество с екип от експерти, съставен от диетолози и специалисти по TCM.

Всички продукти са 100% вегански, без консерванти, оцветители или химически подсладители и не съдържат лактоза, глутен и замърсители. Работихме по формулите дълго време, съставът на продуктите е уникален в света. Чрез внимателния подбор и комбинация от адаптогени и витамини, продуктите имат за цел да насърчават красива кожа и коса, здраве на черния дроб, повече енергия и по-добро качество на съня, в зависимост от посоката на действие.

Продуктите съдържат т. нар. лечебни гъби – как се роди идеята и как влияят те?

Благодарение на своите комплекси от активни съставки и здравословни свойства, лечебните гъби са сред най-старите лекарствени продукти на земята. Някои от тях са били използвани в TCM от хилядолетия и са все по-ценени от западните лекари и натуропати. Особеното при лечебните гъби е адаотогенното им действие.

Адаптогените са активни съставки от растения, които могат да помогнат на тялото да се справя по-добре със стреса в стресови ситуации. Могат да се адаптират към индивидуалните нужди на тялото и съответно да развият техния ефект. Причината за това са биологично активните растителни вещества като флавоноиди, полифеноли, терпени и полизахариди, които помагат на организма да се справя по-добре с физически и емоционални стресови ситуации. За някои лечебни гъби като Рейши се казва, че имат силни адаптогенни, т.е. балансиращи и регулиращи свойства.

Безопасно ли е да приемаме продуктите YLUMI за по-дълъг период от време?

Това не е проблем. Препоръчваме да ги приемате за период от поне 1-3 месеца, тъй като адаптогенните билки се нуждаят от известно време, за да действат оптимално. Но е възможна и дългосрочна употреба; много от нашите клиенти приемат отделни продукти през цялата година, защото просто се чувстват по-добре с тях. Важно е да се подчертае, че това са хранителни добавки, а не лекарства. Ако имате сериозно заболяване и трябва да приемате силни лекарства, препоръчваме първо да се консултирате с лекар, за да няма противопоказания.

Има ли алтернатива, ако не желаем да поглъщаме капсули?

Две от нашите формули са под формата на прах за смесване във вегански мляко, чай, смутита, но също и в каша или мюсли. Нашите капсули също се отварят лесно (внимателно), след това прахът може просто да се смеси в течност, това не е проблем - ефектът остава.