5 съвета за дълга и силна коса

5 съвета за дълга и силна коса

Така постигате мечтаната коса

Много жени копнеят за дълга коса. Нищо чудно, защото дава широка гама от възможности за прически – независимо дали плитки, на плажни вълни, елегантни вълни или на кок. Но за да бъде косата силна и здрава в дългосрочен план, правилната грижа е от съществено значение. Ще ви дадем 5 съвета как да имате мечтаната коса!

Съвет №1 – Не мийте косата си с твърде гореща вода: твърде горещата вода може да изсуши косата ви по-бързо. Ето защо, когато миете косата си, винаги внимавайте за правилната температура на водата – хладката вода е идеална.

Съвет №2 - Шампоан само в корените: Всъщност, масажирането на шампоана в корените на косата ви е достатъчно. Защото: при изплакване на шампоана дължините и върховете така или иначе също се почистват.

Съвет №3 – Грижа за дължините на косата: Необходими са специални грижи под формата на балсами, маски, масла или спрейове за грижа. Това подобрява разресването на косата. Тук важи следното: Първо срешете върховете и след това внимателно решете нагоре, за да не се къса косата.

Съвет №4 – Начин на хранене: Диетата също играе важна роля за дългата и здрава коса. Основни вещества са цинкът, протеините, витамините А, С и Е, желязото и омега 3 мастните киселини.

Съвет № 5 – Използвайте правилните продукти: Когато става въпрос за продукти за грижа за косата, трябва да търсите и висококачествени съставки. Нашият съвет за дълга и силна коса: Серията Long & Strong от Medical Beauty. Убедете се в иновативната формула с високоефективни вещества за грижа, които овлажняват косата ви от скалпа до върховете и в същото време противодействат на нацепените краища и накъсването на косата.

Резултатът: Повече блясък, мекота и обем!