Сияйте дори на Коледа!

Сияйте дори на Коледа!

Подарете на себе си и на тялото си малко почивка през коледните празници

Разбира се, коледният сезон е много специално време, което е най-добре прекарано със семейството и приятелите. Въпреки това седмиците преди Коледа обикновено са много бурни и напрегнати - и често напразно търсите тишината на това "тихо" време. Още по-важно е от време на време съзнателно да отделяте време за себе си и да давате на тялото и ума си малко почивка от коледния стрес. Събрахме за вас малка рутинна грижа за лицето, за да придадете на кожата си свеж блясък през празниците.

Стъпка 1: Дълбоко почистване

Кожата ни е изложена ежедневно на замърсявания, излишна пот и грим, което може да доведе до раздразнение и сухота. Затова цялостното и интензивно почистване е важно за облекчаване и укрепване на кожата.

Нашите предложения:

  • Vital Foaming Cleanser от NUORI почиства кожата до порите и активно противодейства на сухотата. Обогатена с ценни антиоксиданти, кожната бариера също е подсилена и защитена.
  • Нежният почистващ гел Evercalm Gentle Cleansing Gel от REN дава на кожата ви приятно усещане за свежест, без да има изсушаващ ефект, поради което гелът е подходящ и за почистване на много чувствителна кожа.
  • Почистващият и антиоксидантен почистващ гел Blue Volcanic Stone от avant има интензивно почистващи, антибактериални и антиоксидантни свойства, които не само нежно отстраняват замърсяванията и остатъците от грим, но и укрепват еластичността на кожата.

Стъпка 2: Време е за маски

Ако искате да придадете на кожата си истинска свежест, маските са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Без значение дали е лист-маска, кремообразна или гел маска – кожата ви ще заблести с интензивно подхранващи активни съставки.

Нашите предложения:

  • Pumpkin Enzyme Mask от Peter Thomas Roth нежно ексфолира кожата ви и ви придава изискан и естествено блестящ тен.
  • Sensory Black Mask Patch от Bio Thai осигурява влагата и хранителните вещества, необходими за създаване на равномерен тен.

Стъпка 3: Пилинги за чиста кожа

Особено в стресови периоди кожата ни често става бледа и безизразна, поради което редовната употреба на течен пилинг разкрива свеж и сияен тен, тъй като кожата е освободена от мъртви кожни клетки.

Нашият съвет:

  • Alpha Beta Peel Universal Formula от Dr Dennis Gross изравнява несъвършенствата в тена на кожата, укрепва структурата на кожата и помага за минимизиране на ранните признаци на стареене на кожата.
  • Skin Perfecting 2% BHA Liquid Scrub от Paula's Choice се бори с петната с ефективни антиоксидантни и избистрящи свойства.

Стъпка 4: Безупречен тен дори през зимата

При малкото слънчеви часове през зимните месеци идеално загорялата кожа за съжаление изчезва много бързо. С H2O Tan Mist Face на James Read можете да поддържате тена си безупречен и сияен, равномерен тен през цялата година.